Mainos
Mainos

Taksikeskuksissa jouluaatto on kiireinen

Julkinen liikenne pysähtyy jouluaattona suurissakin kaupungeissa viimeistään alkuillasta. Tämä tietää töitä takseille ja taksikeskuksille.

Jouluaatto menee töiden merkeissä, kuten kaikissa ympäri vuorokauden toimivissa palveluissa menee, kertoo Tampereen aluetaksin toimitusjohtaja Ismo Lehtinen. Jouluaatto saattaa Lehtisen mukaan olla taksikeskuksissa hyvinkin vilkas.

– Julkinen liikenne pysähtyy jouluaattona iltapäivällä ja kaikki liikkuminen jää taksien varaan. Se tuo kyllä oman mausteensa tähän työhön.

Helsingissä kiire alkaa jo kello 14:sta jälkeen ja jatkuu pikkutunneille saakka, kertoo Lähitaksin myynti- ja markkinointijohtaja Caj Rautelin.

– Niiden tuntien aikana ei kauheasti ehdi kollegoiden kanssa jutella.

Joulu on muuttunut vuosien varrella siten, että jouluaatto ei taksikeskuksissa juurikaan eroa tavallisesta lauantaipäivästä. Ravintoloita on nykyään auki jouluaattonakin, muistuttaa Lehtinen.

– Valitettavasti nykyään on paljon yksinäisiä ihmisiä, joilla ei ole muuta paikkaa joulunakaan, kuin se ravintola.

Asiakkaatkaan eivät jouluaattona juurikaan eroa tavalliseen lauantaihin verrattuna, sanoo Rautelin.

– Jos taksi ei tule ajoissa, niin välttämättä ei olla niin joulumielellä, kuin voisi kuvitella.

Joulukiire näkyy asiakkaille pidentyneinä odotusaikoina. Taksikeskuksissa toivotaankin asiakkailta kärsivällisyyttä ja joulumieltä.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme