Mainos
Mainos

Taksikuljettajan arkea Helsingissä viikonloppuna: Hankala asiakas

Viikonloput näkyvät lisääntyvänä väkimääränä niin baareissa kuin takseissa. Helsingin Taksiautoilijoiden toiminnanjohtajan Arto Marttisen mukaan hankaliin asiakkaisiin on osattava varautua.

– Kyllä hankala asiakas on taksikuljettajien arkea viikonloppuisin. Kinastelua matkan pituudesta ja matkan hinnasta syntyy silloin tällöin. Joskus joudumme soittamaan myös penkinpesufirmoihin, kun penkeille oksennetaan, Marttinen kertoo.

Hänen mukaansa yli 50 000 ihmistä käyttää takseja Helsingissä viikonlopun aikana. Toiminnanjohtajan karkean arvion mukaan noin joka sadas asiakas aiheuttaa jonkinlaista ongelmaa taksikuljettajalle.

– Alkoholi on semmoinen asia, että se saa ongelmia aikaan. Yritämme kuitenkin ratkaista ongelmatilanteet aina puhumalla, Marttinen tähdentää.

Joskus pelkkä puhuminen ei riitä.

– Valitettavasti on niitä ikäviä tapauksia, että takseja ryöstetään. Silloin tarvitaan poliisi apuun, mutta ryöstöjä tapahtuu onneksi harvoin, Marttinen päättää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme