Mainos
Mainos

Taksiliitto: Pimeät taksit eivät juuri vähennä laillisten töitä

Taksiliiton mukaan laittomat taksit eivät merkittävästi vähennä laillisten taksien kyytien määriä.

- En usko, että tämä kaataa yhdenkään taksin bisnestä, mutta tietysti on huolestuttavaa, että pimeät taksit ovat rantautuneet Suomeen, sanoo Taksiliiton viestintäjohtaja Nina Nizovsky.

Laittomia takseja näkee Taksiliiton mukaan etenkin Helsingissä ja Turussa. Piikki on etenkin pikkujouluaikaan. Kyydin ottaminen ei ole laitonta, mutta kyydin tarjoaminen on, mikäli autokyydistä otetaan maksu.

Nizovskyn mukaan pimeät taksit lisääntyvät etenkin silloin kun poliisi ei ehdi valvoa niiden toimintaa. Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että laittomille takseille on muodostunut jo vakiasiakaskuntaa.

- Kun poliisi esimerkiksi pikkujouluaikaan valvoo tätä asiaa niin silloin niitä saadaan vähän rajoitettua.

Helsingin poliisin komisarion Dennis Pastersteinin mukaan poliisi valvoo pimeiden taksien toimintaa etenkin suunnitelmallisilla kampanjoilla. Hän kieltää, ettei poliisi olisi kiinnostunut laittomasta taksitoiminnasta, kuten Helsingin Sanomat tänään uutisoi.

- Esimerkiksi yksittäiselle partiolle pimeän taksien osoittaminen on erittäin haastavaa. Poliisin toiminta perustuu paremminkin suunnitelmalliseen valvontaan, jolloin ilmoituspäässä ja pysäytyspäässä on omat henkilöt eli siinä seurataan, että mitä tapahtuu ja vaihdetaanko rahaa, Pasterstein kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot