Mainos
Mainos

Taksilla ajaminen kallistuu heinäkuussa

Taksimatkojen hinnat nousevat heinäkuun alussa. Valtioneuvoston torstaisen asetuksen mukaan enimmäishintoihin tulee 3,2 prosentin korotus. Korotus koskee sekä tavallisia takseja että invatakseja.

Taksihinnan perustekijät ovat perusmaksu, ajomatkamaksu ja odotusmaksu. Perusmaksu voidaan periä yöaikaan, viikonloppuna ja juhlapäivinä korotettuna. Lisäksi voidaan periä ennakkotilausmaksu sekä esimerkiksi tavarankuljetuslisiä

Nykyinen perusmaksu on 5,50 euroa. Maksu nousee 20 sentillä. Korotettu perusmaksu nousee niin ikään 20 sentillä 8,80 euroon.

Valtioneuvosto määrää taksiliikennelain mukaan enimmäishinnat asetuksella. Enimmäishinnat määrätään vuosittain kesäkuun loppuun mennessä. Korotukset perustuvat taksiliikenteen kustannus-indeksiin. Tilauskuljetusten reittitaksoja ei tällä asetuksella vahvisteta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot