Mainos
Mainos

"Taksimatkojen hinnat yhä liian alhaalla"

Taksimatkojen hintojen olisi pitänyt nousta huomattavasti enemmän. Näin sanoo toiminnanjohtaja Lasse Vuori Helsingin Taksiautoilijat ry:stä.

Taksimatkalla arkipäivien perusmaksu nousee tästä päivästä lähtien 4,70 eurosta viiteen euroon. Takseissa perusmaksun lisäksi myös yön ja pyhäajan perustaksat, odotusajalta tuleva maksu ja ennakkotilausmaksu nousevat. Taksimatkan hintakorotus on siis runsaat seitsemän prosenttia

- Varmasti kymmenen prosentin korotus olisi ollut paikoillaan, kun katsoo tämänhetkisiä polttoaineen hintoja, Vuori sanoo.

Vuori uskoo, että matkustajat ymmärtävät taksimatkojen kallistumisen.

- Varmasti jo rekkaliikenteen ongelmat juhannuksen alla antoivat ihmisille tietoa siitä, missä kuljetusala tällä hetkellä menee. En usko, että kukaan hinnankorotuksista nyt loukkaantuu, onhan meidänkin elettävä jollain.

Vuori painottaa, että viime kädessä hintojen maksajana on aina asiakas.

- Kaikenhan tässä yhteiskunnassa maksaa kuluttaja - oli kyse mistä tahansa. Yhteiskunta ei tue millään tavalla ainakaan toistaiseksi rekkaliikennettä eikä se meitäkään tue. Jostainhan rahan on tultava.

Vuori ei usko, että taksimatkojen hinnannousu vähentäisi oleellisesti taksiasiakkaiden määrää.

- Korotukset eivät ole vielä koskaan vaikuttaneet asiakasmääriin. Korotukset ovat olleet vuosikausia maltillisia, noin 2-4 prosentin luokkaa. Toki pienen piikin asiakkaiden määrään korotus voi nyt tehdä, mutta takseja käyttävät ihmiset käyttävät takseja joka tapauksessa jatkossakin, Vuori arvelee.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot