Mainos
Mainos

Taksinkuljettaja taas väkivallan kohteena

Taksinkuljettajiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt Suomessa. Taksiliiton mukaan viime kuukausina eri puolilla maata on sattunut taksiryöstöjä ja ryöstön yrityksiä, kuljettajien uhkaamista ja lyömistä.

Oululainen taksinkuljettaja löydettiin ammuttuna autostaan varhain perjantaiaamuna Oulun seudun ammattikorkeakoulun pihalta. Viime yönä tamperelaista taksinkuljettajaa puukotettiin kyydin päätteeksi Hervannassa. Taksin kyydissä ollut mies haavoitti kuljettajaa kaulaan ja käsiin. Puukottaja on pidätetty, mutta teon motiivi on yhä epäselvä. -Uhri sai periaatteessa hengenvaaralliselle alueelle pisto- ja viiltohaavoja. Huonommalla onnella siinä olisi käynyt hyvinkin pahasti, kertoi rikosylikomisario Ilkka Laasanen Tampereen poliisista MTV3:n Seitsemän uutisissa.

Taksinkuljettajiin kohdistuva väkivalta ja ryöstöyritykset ovat lisääntyneet, vaikka taksien ajokassa onkin korttimaksujen vuoksi nykyisin vain muutaman satasen luokkaa. Syynä lienevät huumeet. -Viime vuoden aikana parikin kertaa Tampereella uhkailtiin kuljettajaa huumepiikillä, että jos ei rahoja anneta niin tulee piikistä, sanoi toimitusjohtaja Ismo Lehtinen Tampereen aluetaksi Oy:stä.

Taksinkuljettajalla on jo joitakin apuvälineitä, joilla voi varautua mahdollisiin uhkiin. -Tietysti tekniikka kehittyy ja tuo tullessaan uusia mahdollisuuksia. Muun muassa tänä keväänä Tampereella tullaan keskustelemaan automaattisesta paikannusjärjestelmästä ja sen käyttöön ottamista hyvinkin vakavasti.Tietysti voidaan visioida tulevaisuutta, että otetaanko asiakkaasta tulevaisuudessa valokuva autoon tullessa, Lehtinen pohti.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme