Mainos
Mainos

Taksiveneiden määrä kasvanut

Taksiveneet ovat saaristomatkailussa tärkeässä asemassa.

Vesialueilla liikkuvat taksiveneet ovat yleistyneet viime vuosina. Eniten taksiveneitä on Turunmaan saaristossa, jossa uusien yrittäjien määrä kasvaa joka vuosi muutamalla kappaleella. Taksiveneitä löytyy myös järvisuomesta sekä kaikilta rannikkoalueilta. Yrittäjistä suurin osa tekee taksiajoa sivutyönä, ainoastaan neljäsosa yrittäjistä ajaa taksivenettä kokopäivä-toimisesti.

Kiireisin sesonki on alku- ja loppukesä. Asiakkaalle taksiveneellä liikkuminen ei ole halpaa. Lähtötaksa voi olla hyvinkin viisitoistakertainen verrattuna normaaliin maantietaksiin. Varsinainen ajo kustantaa keskimäärin 80 euroa tunnilta. Korotuspaineita tuo jatkuva polttoainekustannusten nousu.

Taksiveneiden suurin asiakasryhmä ovat yritykset ja turistit. Suosittuja ovat räätälöidyt retket ulkosaaristoon. Myös paikalliset mökkiläiset turvautuvat taksiveneen palveluihin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.07.2007)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot