Mainos
Mainos

Talentia: Lastensuojelutyötä tehdään liiallisen paineen alla

Lastensuojelutyötä tehdään lähes jokaisessa kunnassa sellaisen paineen alla, joka on kaukana laatusuosituksista, katsoo sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia.

Pahimmillaan yhdellä lastensuojelun työntekijällä on asiakkaana yli sata lasta. Lastensuojelun laatusuositusten mukaan laadukas työ vaatisi, että työntekijällä olisi asiakkaanaan korkeintaan 20-35 lasta.

Suositusta henkilöstön ja asiakasmäärän suhteesta ei ole lastensuojelulaissa, eikä sitä ole tulossa parhaillaan käsiteltävänä olevaan sosiaalihuoltolakiluonnokseen.

Aluehallintovirasto on antanut seitsemälle Etelä-Suomen kunnalle määräyksen, jonka mukaan lastensuojelun voimavarat on saatava kuntoon marraskuuhun mennessä. Talentia katsookin, että nyt olisi korkea aika selvittää todellinen tilanne kentällä ja kysyä myös työntekijöiltä, mikä on totuus työmäärän suhteen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme