Mainos
Mainos

Talermo: Suomalaisen hiihdon imago meni taas

Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo pitää Mika Myllylän doping-tunnustusta valitettavana asiana suomalaiselle hiihdolle. Talermo toivoo, että tuleviin talviolympialaisiin matkustavan Suomen joukkueen ylle ei lankeaisi kovin suurta varjoa.

Puheenjohtaja sanoo MTV:n haastattelussa, että Suomen imago oli jo hiljalleen toipumassa Lahden skandaalista. Nyt tulee hänen mielestään rajusti takapakkia.

Myllylän tunnustus tuli Talermolle yllätyksenä.

- Nyt ei tiedetä muuta kuin että todennäköisesti on käytetty epoa aktiiviuralla. Myllylän ura oli aika pitkä, ja nyt tarvitaan enemmän tietoa ennen kuin voidaan tehdä mitään johtopäätöksiä.

Puheenjohtaja ei myöskään ryhdy pohtimaan, kuka vuosi julkisuuteen Myllylän tunnustuksen.

Talermon mukaan kansainvälisesti entisen huippuhiihtäjän epo-kommentti herättää varmasti kiinnostusta. Suomalaisten urheilijoiden suuntaan ei ole hänen mukaansa tehty mitään konkreettista, mutta asia täytyy jossain vaiheessa käsitellä.

Talermo sanoo, että Myllylän tunnustus ei aiheuta välittömästi olympiakomiteassa mitään toimenpiteitä, koska juttu on vanha.

- Nuori sukupolvi on kokenut paljon imagokolhuja ja en usko, että he lähtevät kokeilemaan mitään, Talermo sanoo.

Katso Suomen Antidopingtoimikunnan lääketieteellisen johtajan, Timo Seppälän haastattelu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme