Mainos
Mainos

Talitiaisesta tuli pihabongauksen tähti

Kärkikolmikon veivät suvereenisti vanhat tutut talitiainen, sinitiainen ja harakka. Suurin harvinaisuus oli Kotkassa havaittu mustakaularastas.

Viikonloppuna järjestetyssä pihabongauksessa jyräsivät tutut lajit. Tapahtuman järjestäneen Birdlife-lintujärjestön tilastojen mukaan useimmin havaitut lajit olivat talitiainen, sinitiainen ja harakka.

Iltaan mennessä lintuhavaintoja oli lähetetty noin 4900 pihalta. Näistä 4700:lla oli nähty talitiainen, sinitiainen 4000 pihalla ja harakkakin lähes 3400 pihalla.

Pihabongauksen ideana oli tarkkailla joko eilen tai tänään tunnin ajan lintuja omassa kotipihassa tai sen lähellä. Bongarin pitää tunnistaa lintulajit sekä laskea lintujen määrä. Iltaan mennessä suomalaiset olivat nähneet pihoillaan reippaasti yli 200 000 lintua.

Birdlifen tiedottaja Lauri Hänninen kertoo, että suurin harvinaisuus oli Kotkassa havaittu mustakaularastas, joka tosin oli havaittu jo ennen pihabongaustakin.

Hännisen mukaan tänään näytti siltä, että pihabongaukseen on saattanut osallistua enemmän ihmisiä kuin aiempina vuosina. Viime vuonna havaintoja tuli loppujen lopuksi yli 8500 pihalta.

Lintujärjestö ottaa pihabongaushavaintoja vastaan ensi torstaihin saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme