Mainos
Mainos

Tällä pyyntikaudella kaadettu jo yli 70 karhua

Karhuja oli tällä metsästyskaudella kaadettu jo 72. Näistä 11 on ammuttu poronhoitoalueella, 60 riistanhoitopiirien myöntämillä luvilla ja yksi maa- ja metsätalousministeriön myöntämällä luvalla. Kaikkiaan karhunmetsästykseen on tähän mennessä myönnetty 115 pyyntilupaa maa- ja metsätalousministeriön määräämästä 125 luvan kiintiöstä.

Elokuun 20. päivä alkanut metsästys painottuu maan itäisiin kuntiin. Karhunmetsästykseen on osallistunut kymmeniä, ajoittain satoja jahtiseurueita. Karhujahtia saa jatkaa lokakuun loppuun.

Eniten karhuja on metsästetty Pohjois-Karjalan riistanhoitopiirissä, jossa karhunkaatoon on 39 lupaa. Torstaiaamuun mennessä niistä oli käytetty 34. Seuraavaksi eniten karhuja on ammuttu toisen karhutihentymän eli Kymen riistanhoitopiirin alueella. Lupia siellä on myönnetty 21 karhun pyyntiin. Kymmenen karhua on jo ehditty kaataa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme