Mainos
Mainos

Tällainen on tulosilta Maikkarin netissä

MTV3 seuraa tänään vaalien tulosiltaa aktiivisesti sekä televisiossa että netissä. Jännittävä lähetys alkaa televisiossa kello 19.30 ja se jatkuu kello 23.30 asti. Lähetys lähetetään suorana myös vaalisivuilla sekä Katsomossa.

Netissä on auki myös keskustelu, joka on saavuttanut hurjan suosion MTV3:n vaalitenttien aikana. Lisäksi tilannetta jännitetään MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla, jossa toimittaja Kerkko Laakso päivystää alkuillasta asti.

- Hektinen mutta hauska ilta on luvassa, sillä Facebookissa seurataan tuloksia ja tunnelmia aivan hetki hetkeltä. Nyt jos koskaan kannattaa pitää läppäri sylissä, sillä Maikkarin Facebookissa ja vaalisivuilla on paras kisastudio, Laakso hehkuttaa.

Säpinää kentällä ja toimituksessa

Verkossa tuloksia seuraa seitsemänhenkinen vaalitiimi ja lisäksi verkkotoimittajat jalkautuvat puolueiden vaalivalvojaisiin. Millaisia ilmeitä nähdään kokoomuksen joukoissa, entä millä mielin perussuomalaiset ovat finaali-iltana? Lisäksi ainakin keskustan ja SDP:n valvojaisista välitetään tuoreimmat tunnelmat ja ehdokkaiden fiiliksiä tuloslaskennan edetessä.

- Sivuilta löytyvät tietysti reaaliaikainen tulos sekä kovat poliittiset analyysit, mutta erittäin tärkeää on se, että kentältä välitetään tunteita, draamaa, pettymyksiä ja ilonkyyneleitä. Olemme käsi kädessä seuraamassa iltaa ehdokkaiden kanssa, kuvaa vaalien verkkotuottaja Petteri Savolainen.

Tilanteen seuraaminen ei pääty keskiyöhön, vaan vaalitiimi poimii myöhään yöhön asti suurimmat putoajat ja uudet sisään pääsijät.

- Sitten käydään välillä nukkumassa ja myllytystä jatketaan heti aamulla, Savolainen sanoo.

Katso oman ehdokkaasi äänet

Näissä vaaleissa MTV3:n nettisivuilla ja televisiossa on käytössä aivan uudenlainen tulospalvelu, josta voi seurata tietyn vaalipiirin asetelmien kehittymistä tai vaikkapa oman ehdokkaan saamia ääniä.

- Tuloksia voi seurata muun muassa kunnittain, vaalipiireittäin tai keskittyä vaikkapa yhden ehdokkaan seuraamiseen. Palvelu on hyvin helppokäyttöinen, sanoo uutispäällikkö Sami Ruokangas.

Ruokangas korostaa, että tulospalvelu täydentää erinomaisesti nettisivujemme muuta tarjontaa.

- Tulospalvelua on luontevaa seurata samalla kun katsoo tulosiltalähetystä joko netin kautta tai televisiosta. Lähetystä ja tulospalvelua voi samalla kommentoida kavereiden kesken Facebookissa ja tiedän, että moni näin myös tekee.

Vielä ehdit myös täyttää MTV3:n vaalikoneen. Sopivaa ehdokasta pääset etsimään täältä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme