Mainos
Mainos

Tällainen on uusi maratoonari-ulkoministeri - katso video

Tänään neljäkymmentävuotispäiviään viettävä Alexander Stubb tunnetaan aktiivisena europarlamentaarikkona.

Europarlamenttivaaleissa neljä vuotta sitten Stubb oli kokoomuksen ääniharava yli 115 000 äänellä, mikä oli toiseksi eniten koko Suomessa. Euroopan parlamentissa Stubb kuuluu Euroopan kansanpuolueen ja Euroopan demokraattien ryhmään.

Stubb on kiertänyt joka perjantai suomalaisissa kouluissa kertomassa EU:sta, tämä oli yksi Stubbin vaalilupauksista. Jo lähes 80 koulussa on kuultu Stubbia.

Ennen parlamentaarikkouraansa Stubb työskenteli tutkijana ulkoministeriössä ja Suomen Akatemiassa. Lisäksi hän toimi erikoistutkijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä.

Euroopan komission puheenjohtajan Romano Prodin neuvonatajana Stubb toimi vuosina 2001-2003.

Stubb on suorittanut valtio-opin perustutkinnon (Bachelor of Arts) Yhdysvalloissa Furman yliopistossa ja valmistunut maisteriksi (Master of Arts) College of Europessa Bruggessä. Tohtoriksi hän väitteli London School of Economicsissa vuonna 1999.

Stubb on naimisissa Suzanne Innes-Stubbin kanssa ja heillä on kaksi lasta. Perhe asuu Belgiassa. Lapset puhuvat isänsä kanssa ruotsia, äitinsä kanssa englantia, suomalaisen au pairin kanssa suomea ja koulussa ranskaa.

Stubb kertoi vieraillessaan Huomenta Suomessa 1.2.2008 tehneensä jo seurusteluaikansa ns. vaimotestin englantilaissyntyiselle vaimolleen. Vaimotesti tarkoitti tyttöystävän tuomista Suomeen loka-maaliskuuksi. Kun hän viihtyi, pari meni sen jälkeen kihloihin.

Stubb harrastaa maratonia. Hän juoksi lokakuussa Brysselin maratonilla ajan 3.35. Hän kertoi Huomenta Suomen haastattelussa varaavansa kalenteriinsa tunnin liikuntaa joka päivä ja juoksevansa yleensä lounasaikaan. tammi-helmikuussa Stubbin juoksua tosin haittasi fyisoterapeutin varoitus välilevyn pullistuman esioireesta. Se haittasi harjoittelua Pariisin maratonille, joka olisi tällä viikolla eli 6.4.2008.

Stubbin tilalle Euroopan parlamenttiin on nousemassa Sirpa Pietikäinen.

(MTV)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme