Mainos
Mainos

Tällaisessa säässä juhlavieraat saapuvat Linnan juhliin

Vaikka lumi helli pääkaupunkiseutua viime yön ja aamun aikana, lunta ei tule Linnan juhlien aikaan Helsingissä. Etelän sisämaassa lunta saatiin viiden sentin molemmin puolin. Rannikolla esimerkiksi Helsingissä lumipeite jäi ohueksi.

Eniten lunta satoi Jyväskylästä itään, jossa satoi kuuden sentin verran. Myös muualla Suomessa on tullut lunta viime yön ja aamun aikana.

Forecan päivystävän meteorologin Riikka Lahtisen mukaan lämpötila on Helsingissä iltakuuden ja seiskan aikaan nollan kieppeillä. Linnan juhlat alkavat kello 19. Lumikuuroja Helsingissä saattaa tulla sen sijaan kello 14-16 välillä.

Lumisateet painottuvat päivän kuluessa maan itä- ja keskiosaan. Etelärannikolla tulee paikoin vettä tai räntää.

Itä- ja Keski-Suomessa sekä pohjoisessa ajokeli on huono.

Viime vuoden itsenäisyyspäivänä koko maa oli lumen peitossa, ja yleisesti lunta oli yli kymmenen senttiä. Itsenäisyyspäivän aikana lunta tuli paikoin reippaasti, ja paikoin lumen syvyys kasvoi yli 10 senttiä. Lämpötila vaihteli lounaisrannikon pikkupakkasesta Lapin kymmeneen pakkasasteeseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme