Mainos
Mainos

Tällaiset ovat Itämeren maiden merivoimat – katso alusvahvuus grafiikasta

Itämeren suurin merivoima on Venäjä, jolla on arvioiden mukaan jopa kaksi kertaa enemmän aluksia kuin Itämeren toiseksi suurimmalla merivoimalla Saksalla.

Eri maiden kaluston määristä on ristiriitaista tietoa. MTV:n haastatteleman asiantuntija Arno Pulkin mukaan Saksalla, Puolalla ja Ruotsilla on kaikilla käytössään viisi sukellusvenettä, vaikka niiden kunto ja kapasiteetti eroavat toisistaan. Venäjän Itämeren laivastolla taas on nyt operatiivisessa käytössä yksi sukellusvene, mutta määrä vaihtelee aika ajoin.

Venäjän Itämeren laivaston esikunta on Kaliningradissa ja sen tukikohdat sijaitsevat Baltijskissa Kaliningradin alueella sekä Suomenlahden perukassa Retusaaren Kronstadtissa.

Kronstadtissa on sukellusvenekoulu, jossa koulutetaan miehistöä sekä Venäjän laivastolle että ulkomaisille tahoille. Alueen telakoilla myös rakennetaan ja korjataan merivoimien kalustoa Venäjän armeijalle ja myyntiin. Osa Kronstadtin tukikohdan aluksista sijaitsee sen eteläpuolella Lomonosovin satamassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme