Mainos
Mainos

Tällaisia vaarallisia esineitä itärajalla takavarikoidaan turisteilta

Kaakkois-Suomen rajavartiolaitos löytää rajaa ylittävistä autoista vuosittain tuhansia laittomia laitteita.

Sähkölamauttimia löytyy joka vuosi noin 2 000 kappaletta. Näiden lisäksi rajavartiolaitoksen tarkastuksissa löytyy runsaasti myös muita vaarallisia laitteita, mm. teleskooppipatukoita, kumiluotiaseita sekä kaasulaukaisimia.

Laittomat esineet löytyvät pääasiassa turistien autoista, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Janne Määttänen.

- Kyllä nämä ovat aivan tavallisia turisteja, jotka on tulossa eri syistä Suomeen, ostos- tai lomamatkalle. Ja sitten nämä laitteet ovat heillä siellä autossa. Jokaisella on omat syynsä, että minkä takia ne laitteet siellä ovat. Valtaosaltaan ne on tarkoitettu itsepuolustukseen tai vastaavaan Venäjällä.

Määttäsen mukaan esineet on useimmiten unohdettu autoon matkalle lähdettäessä. Joissakin tapauksissa kyse on piittaamattomuudesta Suomen lainsäädäntöä kohtaan.

Laittomat laitteet takavarikoidaan ja auton kuljettajalle kirjoitetaan sakko.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme