Mainos
Mainos

Tällaista keliä odotellaan pääsiäisliikenteeseen

Pääsiäisen menoliikenteeseen lähtevien autoilijoiden on syytä varautua lumisateeseen. Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisade huonontaa paikoin ajokeliä.

– Huomenna lumikuurot keskittyvät maan keskiosiin. Etelä välttyy torstain osalta enemmiltä sateilta, mutta perjantaina sateet levittyvät eteläänkin, kertoo päivystävä meteorologi Jari Tuovinen.

Liikenneviraston mukaan liikenne jonoutunee paikoin kiirastorstaina ja paluuliikenteessä maanantaina, mutta jonoissakin nopeus laskee vain noin 5-10 kilometriä tunnissa. Suuria ruuhkia ei odoteta maanteille pääsiäisenä, elleivät onnettomuudet sotke liikennettä.

Tyypillisesti pääsiäisen menoliikenteeseen lähdetään torstaina kello 14-19 ja perjantaina aamupäivällä.

– Vilkkainta on huomenna kello 16:n tai 17:n aikoihin. Helsingistä lähtee suuri määrä liikennettä, mutta se hajautuu eri pääteille, osa pohjoista kohti ja osa muualle, arvioi liikennekeskuspäällikkö Marketta Udelius.

Liikennettä odotetaan reippaasti etenkin pääkaupunkiseudulta pohjoiseen Kolmostielle ja Nelostielle. Paluuliikenne on vilkkaimmillaan Nelostiellä Lahdesta Helsinkiin maanantaina kello 15-18.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme