Mainos
Mainos

Tällaista on myrskytuhojen raivaajan työ

Myrskytuhojen raivaaja Ari Osola lampsii Kemiönsaaren metsässä ja tarkastaa meidän muiden puolesta, onko sähkölinjoille kaatunut puita. Osola asuu Kotkassa ja työskentelee Eltelille, mutta nyt hänet on hälytetty korjaamaan Fortumin linjoja kaukana kotoa.

Eilen Osola työskenteli Kymenlaakson sähkölle. Hätätilanteessa sähköyhtiöt lainaavat työntekijöitä toisilleen.

– Paljon on puita linjoilla. Emme ole vielä ehtineet aloittaa raivaustöitä ja kytkemisiä, Osola sanoo. Hän arvioi, että kuluu useita päiviä ennen kuin kaikki sähköviat saadaan korjattua.

Käytännössä Osola kävelee metsässä sähkölinjojen reittiä ja katsoo, onko linjoille kaatunut puita. Tovereidensa kanssa hän nostaa sähköpylväitä ylös ja korjaa lankoja.

Varustepakissaan raivaajilla on jatkolankoja, oksa- ja moottorisahoja sekä pylväskenkiä. Parhaimmillaan pylvään päästä saattavat aueta hienot näköalat, jos korjaaja pääsee kiipeämään ylös.

– Onhan tässä omat vaaransa, mutta jos varusteet ja ohjeistus ovat kunnossa, ei pitäisi käydä mitään, Osola sanoo rauhallisesti.

Joskus harvoin pylväitä on kaatunut raivaajien päälle, mutta tämä ei saa Osolaa pelkäämään.

Tällä hetkellä Kemiönsaarella työskennellään ihannesäässä – kun viime talvena kärvisteltiin pakkasessa, nyt maa paistaa alla vihreänä. Myöskään tuuli ei haittaa korjaustöitä. Uuden myrskyn on tosin ennustettu nousevan pian, ja silloin Osola työkavereineen lähtee pois metsästä. Myrskyn keskellä hekään eivät tee töitä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme