Mainos
Mainos

Tallink Galaxyn lukkojen vikoja selvitetään

Matkustajia on jäänyt jumiin hytteihinsä ovien lukitusjärjestelmien vikojen takia.

Merenkulkulaitos selvittää hyttien lukkojen jumiutumista Tallink Galaxy -aluksella.

Iltalehti kertoo, että kesäkuussa kaksi kymmenvuotiasta tyttöä jäi Galaxylla hyttiin jumiin lukkoon tulleen vian vuoksi. Viime viikolla tuli julki tapaus, jossa pariskunta jäi huhtikuussa niin ikään Galaxylla hyttiin lukkojen taakse.

Huhtikuisen tapauksen tultua julki Merenkulkulaitos teki varustamolle asiasta isäntävaltion tiedustelun ja kysyi, onko asialle tehty mitään. Tallink vastasi raportilla, jonka mukaan tapaus on selvitetty ja lukot kunnostettu.

Meriturvallisuusjohtaja Paavo Wihuri kertoo, että uusimman jumiutumisen vuoksi Galaxylle lähetettiin Merenkulkulaitoksen ylitarkastaja, joka raportoi tilanteesta huomenna.

Huhtikuinen lukon jumiutuminen johtui Merenkulkulaitoksen saaman raportin mukaan siitä, että lukkosäppi irtosi lukkokoneistosta, jolloin aukaisumekanismi ei toiminut.

-Meille oli pettymys, että vikaa ei ollut korjattu niin, että tämä toinen tapaus olisi jäänyt tapahtumatta, Wihuri sanoi.

Wihurin mukaan Merenkulkulaitos joutuu nyt ensimmäistä kertaa selvittämään lukkojen jumiutumista. Vuosittain selvitettäväksi tulee 2-3 tapausta, joissa matkustajat ovat ilmoittaneet kokevansa turvallisuutensa uhatuksi laivassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme