Mainos
Mainos

Tallink ihmettelee Ahvenanmaalla syntynyttä kohua jätevesistä.

Tallinkilla on oikeus puhdistaa vedet ja laskea ne Itämereen. Varustamo on vapautettu Ahvenmaan pakollisesta jätevesimaksusta.

Nya Åland -lehden mukaan Tallink on saanut viime vuoden maaliskuussa vapautuksen Regina Balticalle ja Victorialle Ahvenanmaan pakollisesta jätevesimaksusta sillä perusteella, että alusten käymälävedet tyhjennetään Tukholman satamaan.

Tukholman sataman tekninen päällikkö Kjell Karlsson kuitenkin sanoo, että Tallinkin laivat ovat tyhjentäneet jätevesiä satamaan vasta tämän viikon alusta, eivät aiemmin.

Toimitusjohtaja Håkan Nordström myöntää, että tänä vuonna Tallinkin alukset eivät ole tyhjentäneet jätevesiään Tukholmaan ennen kuin tällä viikolla. Viime vuonna Regina Baltica ja Victoria tyhjensivät jätevesiään Tukholmassa joitain kertoja.

- Emme me ole ilmoittaneet, että laivojemme jätevedet puhdistetaan Tukholmassa, ei meidän edes tarvitse sellaista ilmoittaa, Nordström sanoo.

Tallinkilla on laillinen oikeus puhdistaa vedet laivalla ja päästää ne Itämereen.

SDP:n presidenttiristeilyn jätevedet tyhjennetään Tukholmassa

Tallinkin laivojen jätevedet lasketaan nyt viemäriin laivojen satamassa joko Tukholmassa, Helsingissä tai Tallinnassa asiasta viime viikonloppuna nousseen kohun takia.

Esimerkiksi SDP:n presidenttiristeilijöitä viikonloppuna kuljettava Victoria tyhjentää tankkinsa Helsinkiin huomenna ennen risteilyä ja seuraavan kerran Tukholmaan maanantaina.

Ahvenanmaan sääntöjen mukaan jätevesimaksusta voidaan myöntää vapautus, jos varustamo voi osoittaa, että kiinteän, öljyjätteen sekä jäteveden jätehuolto on kunnossa.

Tallinkin hakemuksessa Ahvenanmaan maakuntahallitukselle sanotaan Nya Åland -lehden mukaan, että Regina Baltican jätevedet on tarkoitus ottaa vastaan Tukholman satamassa ja pumpata kunnalliseen jätevesiverkostoon. Tästä maksettaisiin 45 000 kruunua kuukaudessa.

Tallinkin toisella aluksella Victorialla on biologinen puhdistusjärjestelmä, mutta sen jätevedet oli hakemuksen mukaan tarkoitus hoitaa samalla tavalla kuin Regina Baltican.

Tallinkin toimitusjohtajan Håkan Nordströmin mukaan 45 000 kruunua ei ole ollut jätevesimaksu, vaan maksu laivojen käyttämästä puhtaasta vedestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme