Mainos
Mainos

Tallinkin johto pahoittelee öykkäröintiä

Tallink neuvottelee myös vahingonkorvauksista Silja Symphonyn työntekijöille. Laivayhtiön johto käyttäytyi öykkärimäisesti ja väkivaltaisesti Silja Symphonyllä 25. lokakuuta.

Laivayhtiö Tallinkin johto pyytää anteeksi risteilytörttöilynsä aiheuttamaa mielipahaa Silja Linen henkilöstöltä ja asiakkailta. Yhtiö neuvottelee vahingonkorvauksista Silja Symphonyn työntekijöille.

Henkilöstöstä ja viestinnästä vastaava johtaja Tuomas Nylund myönsi, että asiakkailta on tullut runsaasti palautetta, puhelujen ja sähköpostin muodossa. Rettelöinti on heijastunut jonkin verran myyntiinkin, mutta Nylundin mukaan peruutukset ovat olleet yksittäistapauksia.

- Me olemme huolestuneita henkilöstön hyvinvoinnista, Nylund sanoo.

Hän korosti, että Siljan mainetta ja palvelun laatua on tarkoitus pitää yllä entiseen tapaan, eikä muuttaa yhtiön palvelua sitä millään tapaa.

Silja haluaa Nylundin mukaan olla edelleen alansa "laatujohtaja". Hänen mukaansa yhtiön johdon rettelöinti ei ole näkynyt laivoilla siten, että matkustajat olisivat riehuneet normaalia enemmän.

Kilpailija Viking Linen markkinointijohtaja Risto Peltola kertoi vuorostaan, että Suomen puolella jupakka ei näy heillä marraskuun myynnissä.

- Se näkyy kyllä tulevaisuudessa, jos yritys ei pidä huolta henkilökunnastaan ja asiakkaistaan, Peltola sanoi viitaten kilpailevaan laivayhtiöön.

Johto käy laivoilla

Tallinkin ja Siljan johto on keskustellut ruotsalaisia merimiehiä edustavan ammattiliitto SEKOn kanssa Tukholmassa. Eilisessä tapaamisessa käytiin läpi Silja Symphony -laivan lokakuiset tapahtumat ja sovittiin, että vahingonkorvauksista aletaan neuvotella.

Tallinkin ja Silja Linen johto käy tapaamassa vuorossa ollutta henkilökuntaa heti sen palattua työvuoroon. Johto vierailee myös muilla Siljan Suomen ja Ruotsin väliä liikennöivillä aluksilla. Nylund ei halunnut tarkentaa milloin tapaamiset järjestetään, mutta kertoi niiden toteutuvan lähiaikoina.

Tallink ilmoitti tänään aikovansa kehittää yhtenäisen, työntekijöitä kunnioittavan henkilöstöpolitiikan, jossa huomioidaan yhtiön muutos Silja-kaupan myötä kansainväliseksi yhtiöksi. Tallink oli aiemmin virolainen yhtiö, mutta Siljan oston myötä se sai uusia suomalaisia ja ruotsalaisia osia.

Väkivaltaa ja uhoamista

Yhtiö on joutunut ryöpytykseen sen jälkeen, kun Tallinkin hallituksen jäsenten käytös tuli julki. SEKOn tietojen mukaan yhtiön johdon edustajat käyttäytyivät risteilyllä 25. lokakuuta väkivaltaisesti laivan henkilökuntaa kohtaan. Baarimestaria lyötiin ja aluksen koko henkilöstö uhattiin erottaa.

Nylund sanoi, että vahingonkorvausneuvottelut käydään Ruotsissa, eikä ennakoinut niistä käytävien keskustelujen tuloksia.

Viime perjantaina Tallink julkisti tiedotteen, jossa se pahoitteli mediakohun aiheuttamaa kärsimystä työntekijöille ja asiakkaille. Tiedote ei kuitenkaan sisältänyt suoranaista anteeksipyyntöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme