Mainos
Mainos

Tallinkin uudesta laivasta Baltic Princess

Varustamoyhtiö Tallinkin uusin laiva on laskettu vesille Aker Yardsin Helsingin telakalla. Baltic Princessiksi kastettu alus tulee Helsingin ja Tallinnan välille risteily- ja viihdelaivaksi. Samalla m/s Galaxy siirtyy Turku-Tukholma reitille ja sieltä m/s Festival puolestaan Tukholma-Riika reitille.

Rakenteilla olevan Baltic Princessin piti päästä liikenteeseen alunperin kesällä, mutta sen valmistuminen on monien muiden laivojen tapaan myöhässä. Nyt kun alus on kastettu ja laskettu vesille, sen pitäisi siirtyä telakan ulkolaituriin varustelun jatkamiseksi. Varustelulaiturissa on kuitenkin tiellä Viking Linen XPRS-alus, jonka rakentaminen niin ikään on myöhässä. Sen pitäisi päästä liikenteeseen viimeisen tiedon mukaan huhtikuun alussa, mikä ainakin päällepäin näyttää vähintään haasteelliselta.

Tallinkin Baltic Princess

Laivan vesillelasku tarkoittaa sen rakentamisen etenemistä tiettyyn vaiheeseen. Käytännössä laivan ympäröivään altaaseen lasketaan telakkahallissa juhlapuheiden jälkeen vesi ulkoisen merenpinnan tasolle, jolloin laiva alkaa kellua ja voidaan siirtää hallista ulkolaituriin. Tapahtumaan liittyvää juhlintaa voidaan verrata harjannostajaisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme