Mainos
Mainos

Tallinnan kaupungin johto ei usko tunnelihankkeen toteutuvan

Tallinnan kaupungin viranomaiset eivät usko Helsingin ja Tallinnan välisen tunnelihankkeen toteutuvan lähitulevaisuudessa.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Kalev Kallo sanoi tänään, että Viron ja Suomen välisen tavarankuljetuksen volyymia ajatellen tunnelihanke on ajankohtainen vasta ensi vuosituhannen ensimmäisellä kymmenellä.

Kallon mukaan suomalaisten on myös turha toivoa, että Viro pystyisi osallistumaan hankkeen rahoitukseen. Viron valtiolla on tällä haavaa kiireisempiäkin asioita hoidettavanaan, hän sanoi.

Helsingin-Tallinnan rautatietunneliyhdistys arvioi äskettäin, että pääkaupunkien välinen tunneli voitaisiin rakentaa kahdeksalla miljardilla markalla noin kymmenessä vuodessa.

Hankesuunnitelma on parhaillaan viimeistelyvaiheessa, ja se jätetään lähiaikoina liikenne-, työvoima- ja valtiovarainministeriölle sekä pääkaupunkiseudun kunnille.
(STT-BNS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme