Mainos
Mainos

Talojen pelastussuunnitelmien päivityksellä kiire

Pelastussuunnitelma on laadittava taloyhtiöissä tai samalla ontilla olevissa taloryhmissä, joissa on vähintään viisi asuntoa tai huoneistoa.

Talojen pelastussuunnitelmien päivityksellä alkaa olla kiire, muistuttaa Uudenmaan pelastusliitto. Vuoden alusta voimaan tullut pelastuslaki määrää, että taloyhtiöiden on päivitettävä aiemmin laatimansa pelastussuunnitelma tai turvallisuussuunnitelma nykylain mukaiseksi pelastussuunnitelmaksi tänä vuonna.

Pelastussuunnitelma on laadittava kaikissa taloyhtiöissä tai samalla tontilla olevissa taloryhmissä, joissa on vähintään viisi huoneistoa tai asuntoa. Suunnitelma sisältää kaikki tarpeelliset tiedot talon turvallisuusjärjestelyistä.

Vastuu suunnitelman ajan tasalle päivittämisestä on talon hallituksella ja viime kädessä yhtiökokouksella. Isännöitsijän kuuluu huolehtia siitä, että hallitus on tietoinen tästä velvollisuudesta. Talon turvallisuuspäälliköksi nimettävä henkilö on myös koulutettava tehtäväänsä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme