Mainos
Mainos

Talojen seinustoilla kytee nyt erittäin suuri tulipaloriski

Joulun jäljeltä pullistelevat roskikset ja uuden vuoden rakettileikit ovat tulenarka yhdistelmä.

Tuoreen selvityksen mukaan yli puolet rivitaloista säilyttää roska-astioitaan vaarallisen lähellä rakennuksia, missä tuhopolton riski on suuri. Tieto ilmenee vakuutusyhtiö Ifin marraskuussa Turussa tekemästä selvityksestä.

Selvityksen mukaan tilanne ei ole parantunut juurikaan kahdessa vuodessa. Edellisen kerran roskisten sijoittelua selvitettiin toukokuussa 2010. Tuolloin 60 prosenttia rivitaloyhtiöistä oli sijoittanut roskikset liian lähelle rakennuksia.

Turun alueen yritysten paloturvallisuus on kuitenkin parantunut jonkin verran kahdessa vuodessa. Silti 40 prosenttia yrityksistä sijoittaa roskikset liian lähelle rakennuksia.

Jäteastiat sijoitettava neljän metrin päähän rakennuksista

Jäteastiat ovat helppo kohde tuhopolttajille. Suomessa sytytetään tahallisesti viisi tulipaloa joka päivä.

– Puolet tahallaan sytytetyistä paloista saa alkunsa jäteastioista, joten roskisten säilyttäminen rivitalon seinustalla on asukkaiden turvallisuuden kannalta vakavaa piittaamattomuutta. Pelastuslakia ja suojeluohjeita ei tehdä ihmisten kiusaksi vaan suojelemiseksi, sanoo vahingontorjuntapäällikkö Mika Luhtala Ifistä.

Roskikset on sijoitettava niiden koosta ja määrästä riippuen vähintään neljän metrin päähän rakennuksista. Vaihtoehtoja turvaetäisyydelle ovat lukittavat roska-astiat, lukittava tai palonkestävä jätekatos tai palonkestävä seinä ja räystäsrakenteet.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot