Mainos
Mainos

Talonrakennusalasta tupon päänavaaja

Talonrakennusalalla saatiin illalla aikaan neuvottelutulos syksyn tuloratkaisun mukaisesta uudesta työehtosopimuksesta. Talonrakennus on ensimmäinen merkittävä ala, jossa tuloratkaisun soveltamisesta liittotasolla on päästy sopimukseen. SAK:laisen Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden keskusliiton neuvotteleman sopimuksen piirissä on noin 40 000 työntekijää.

Neuvottelutuloksen vahvistaminen Rakennusliitossa edellyttää vielä, että mukaanmeno syksyn tuloratkaisuun hyväksytään käynnissä olevassa jäsenäänestyksessä, joka päättyy keskiviikkona. Liiton valtuusto puolsi asiaa yksimielisesti.

Rakennusliiton neuvottelukunta suosittaa yksimielisesti nyt aikaan saadun neuvottelutuloksen hyväksymistä, jos tuloratkaisu läpäisee jäsenäänestyksen, kuten on odotettavissa. Työnantajia edustavan Rakennusteollisuuden keskusliiton johtokunta käsittelee neuvottelutulosta torstaina.

Neuvottelutulos noudattelee palkankorotusten osalta tuloratkaisun linjaa. Se pitää sisällään mm. uuden aikapalkkajärjestelmän, joka aiempaa paremmin ottaa huomioon työn vaativuuden ja työntekijän ammattitaidon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme