Mainos
Mainos

Talonvaltaajilla jo uusi tila Helsingissä

Poliisi on häätänyt talonvaltaajat Lapinlahden sairaalan alueelta Helsingissä. Mellakkapoliisi tuli rakennukseen ilman ennakkovaroitusta.

Rakennus vallattiin 4. syyskuuta asunnottomien opiskelijoiden käyttöön. Valtauksella haluttiin myös kritisoida Helsingin kaupungin asumispolitiikkaa, joka heikentää pienituloisten mahdollisuuksia kohtuuhintaiseen asumiseen. Valtaajien mukaan kaupunki osoittaa törkeää välinpitämättömyyttä asunnottomia opiskelijoita ja muita asunnottomia kohtaan häätäessään opiskelijat Venetsia-talosta.

Valtaajat ovat jo ottaneet uuden tilan haltuunsa. Valtaajat päätyivät tekemään niin sanotun hiljaisen valtauksen - tilan sijaintia ei kerrota talon omistajalle, kaupungille tai medialle. Hiljainen valtaus koettiin tarpeelliseksi muun muassa siksi, että valtaajat kokevat neuvottelun kaupungin kanssa hyödyttömäksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot