Mainos
Mainos

Talouselämä-lehti: Eläkeikä nousemassa 2015

Neljä keskusjärjestöä EK, Akava, SAK ja STTK ovat Talouselämä-lehden mukaan lähellä sopua eläkeikärajojen nostosta. Eläkeikä nousisi vuodesta 2015 alkaen.

Lehden mukaan järjestöt ovat viemässä periaatesopimusta keskiviikkona hallitukselle. Hallituksen ministerit kokoontuvat torstaina päättämään budjettileikkauksista ja veronkorotuksista.

Talouselämän mukaan lakien säätäminen venytetään seuraavalle vaalikaudelle, jotta Sdp:n ei tarvitsisi syödä vaalilupaustaan.

Sopimuksessa on auki vielä kaksi vaihtoehtoa. Joko eläkeikää tai eläkeputken alarajaa nostetaan.

Jos vanhuuseläkkeen nostetaan, se kohoaa nykyisestä 63 vuodesta 65 vuoteen. Uudet ikärajat tulisivat voimaan vuosien siirtymäaikana.

Jos eläkeputken alaikärajaa korotetaan, nousu on kaksi vuotta. Vuoden 1957 jälkeen syntynyt pääsisi kiinni eläkeputkeen vasta 60-vuotiaana, nykyisen 58 vuoden rajan sijaan.

Lehti kertoo, että järjestöt ovat neuvotelleet myös työeläkemaksusopimuksen jatkamisesta. Eläkemaksuja korotettaisiin sekä vuonna 2015 että 2016 niin työnantajalta kuin palkansaajalta 0,2 prosenttiyksikköä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme