Mainos
Mainos

Talouselämä: Presidentti Sauli Niinistö moittii Timo Soinia: "Perustavaa laatua oleva omituisuus"

Presidentti Sauli Niinistö sanoo Talouselämän haastattelussa pitävänsä ulkoministeri Timo Soinin (sin) osallistumista abortinvastaiseen tilaisuuteen omituisena.

Timo Soini osallistui toukokuisella työmatkallaan March for Life -liikkeen iltatilaisuuteen, jossa rukoiltiin ja poltettiin kynttilöitä abortoitujen sikiöiden muistolle.

Niinistö sanoo Talouselämän haastattelussa, ettei ministeri voi noin vain muuttua yksityishenkilöksi ulkomailla.

– Joissain tilanteissa ministeri voi varmaankin olla yksityishenkilönä vapaa-ajallaan, mutta mielipiteiden ilmaisu on toinen asia - onko se enää yksityishenkilön toimintaa, jos ilmaisee mielipiteen tavallaan julkisesti asiassa, joka siinä vierailumaassa on ajankohtainen, Niinistö toteaa Talouselämälle.

Niinistön mukaan ministeri ei voi yksityishenkilönä ilmaista poliittiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun liittyviä kantojaan ulkomaanvierailulla.

– Ministerismiehen ja poliitikon on vaikea olla yhteiskunnallisessa mielenilmauksessa yksityishenkilönä. Minusta siinä on perustavaa laatua oleva omituisuus. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme