Mainos
Mainos

Talouskriisi ei ole syönyt euron suosiota Suomessa

Suomalaiset kannattavat yhteisvaluutta euroa selvästi enemmän kuin EU-kansalaiset keskimäärin, ilmenee EU-komission kyselytutkimuksesta.

Lähes 80 prosenttia suomalaisista kannattaa yhteisvaluuttaa sekä unionin yhteistä talous- ja rahapolitiikkaa, kun EU-keskiarvo jää alle 60 prosenttiin.

Sen sijaan suomalaiset suhtautuvat EU-keskiarvoa nihkeämmin unionin yhteiseen ulkopolitiikkaan, puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä unionin laajenemiseen.

EU:n laajenemista kannattaa vain 37 prosenttia suomalaisista. Järin suurta laajenemisinnostus ei ole muuallakaan unionissa, sillä EU-keskiarvo nousee vain hieman yli 40 prosenttiin.

57 prosenttia suomalaisista ilmoittaa olevansa erittäin tai melko optimistisia EU:n tulevaisuuden suhteen. Luku on pudonnut selvästi vuotta aiemmasta, jolloin 69 prosenttia ilmoittautui optimistiksi.

Eurobarometritutkimusta varten haastateltiin hieman yli tuhatta suomalaista marraskuussa. EU-maissa haastateltuja oli yhteensä 27000.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme