Mainos
Mainos

Talouskriisi näkynyt toistaiseksi vähän lapsiperheissä

Äitien ja isien työllisyys on kärsinyt talouskriisistä vähemmän kuin naisten ja miesten keskimäärin.

Tämä paljastuu Terveyden ja hyvinvoinnnin laitoksen (THL) tuoreista tutkimustuloksista.  

Myöskään kokemus toimeentulosta ei ollut talouskriisin myötä muuttunut ainakaan vuoteen 2012 mennessä, johon tutkimus ulottui. Lapsiperheissä on jäänyt rahaa säästettäväksi suunnilleen yhtä usein kuin ennen kriisiä. Menojen kattaminen tuloilla oli hankalaa jokseenkin yhtä suurelle osalle erilaisista perheistä talouskriisin aikana kuin sitä ennen.   

Vuosina 2010-2012 lapsiperheiden tulot kehittyivät jopa hieman keskimääräistä paremmin.  

Lapsiköyhyys on kuitenkin edelleen lähes kolminkertainen verrattuna 20 vuoden takaiseen, ja se periytyy vahvasti. Lapsiköyhyydellä tarkoitetaan köyhiin kotitalouksiin kuuluvien lasten osuutta kaikista lapsista.  

THL:n tutkimuksen mukaan köyhiä lapsiperheitä on koskettanut selvästi muita lapsiperheitä enemmän se, että lapsilisät, vanhempainpäivärahat ja kotihoidon tuki ovat reaaliarvoltaan alentuneet huomattavasti.  

Talouskriisi näkyy kuitenkin kyselytutkimuksissa niin, että kaikkien lapsiperheiden keskuudessa usko perheen talouden kehittymisestä parempaan suuntaan on vähentynyt viime vuosina.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme