Mainos
Mainos

Talouskriisi säikäytti suomalaissijoittajat

Maailman talouskriisi on saanut myös suomalaiset varovaiseksi. Samoin jo pian vuoden päivät jatkunut rahastopako ja sijoittamispelko näyttävät jatkuvan.

Yhä useampi suomalainen haluaa säästää sijoittamisen sijaan. Esimerkiksi erilaisista rahastoista on vedetty tämän vuoden puolella jo useita miljardeja euroja.

- Toki talletuksien määrä on lisääntynyt tähän markkinatilanteeseen liittyen, ja siirtymää on tapahtunut muista sijoituskohteista kuten osakkeista, joukkolainoista, rahastoista, sanoo pankinjohtaja Timo Liukkonen OP-keskuksen varallisuuden hoitopalveluista.

- Viimeisten päivien aikana on muutamia kymmeniämiljoonia lähtenyt esimerkiksi meidän rahastoista, mutta se on aikalailla samaa kuin alkuvuoden aikana, toteaa puolestaan johtaja Kimmo Laaksonen Sampo Pankin varallisuuden hoidosta.

Maailman talouden syöksykierteestä huolimatta suomalaispankeissa halutaan nyt rauhoitella suomalaisia. Sijoittajia neuvotaan pysymään sijoitussuunnitelmissaan. Sijoitusneuvojien mukaan nyt ei pitäisi myydä, vaan pikemminkin ostaa.

- Pidempiaikaisen sijoittajan kannattaa ostaa vaikkapa osakerahastoja tai jopa osakkeita, eikä tehdä sitä perinteistä, että ostetaan kalliilla ja myydään halvalla, mikä on nyt uhannut ainakin osittain piensäästäjiä, neuvoo johtaja Jari Ohrankämmen Nordean säästämisen ja sijoittamisen palvelut -yksiköstä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme