Mainos
Mainos

Talouskriisin seuraus: Urpilainen lykkää lomaansa, Katainen keskeyttää lomailun

Useiden ministerien ja kansanedustajien kesäsuunnitelmat muuttuvat Euroopan talouskriisin takia.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) piti jäädä lomalle jo viikonvaihteessa, mutta näillä näkymin hän jatkaa töitään ainakin tämän viikon loppuun. Myös pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on ilmoittanut keskeyttävänsä lomansa EU-asioiden takia.

Hallituksen ja eduskunnan EU-asioita käsittelevät toimielimet puolestaan kokoontuvat ylimääräisiin tapaamisiin ylihuomenna. EU-ministerivaliokunta on koolla ylihuomenna aamulla ja eduskunnan suuri valiokunta aamupäivällä.

Ideana on, että hallituksen ministerit sorvaavat ensin keskiviikkoaamuna yhteisen esityksen EU:n talouskriisin hoidosta. Sen jälkeen pääministeri Katainen vie esityksen eduskunnan suuren valiokunnan sinetöitäväksi.

Katainen edustaa torstaina Suomea EU-maiden johtajien kriisikokouksessa Brysselissä. Huippukokouksessa on tarkoitus löytää ratkaisuja Eurooppaa ravistelevan velkakriisin taltuttamiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme