Mainos
Mainos

Talousneuvoston verotyöryhmä keventäisi verotusta

Viikon sisään jo toinen asiantuntijaryhmä suosittelee verojen keventämistä. Tänään raporttinsa esittänyt talousneuvoston verotyöryhmä, tyytyisi kuitenkin varsin maltillisin työ- ja yritysverojen kevennyksiin.

Pääministeri Paavo Lipposen mielestä veronkevennyksiä on syytä jatkaa, ja hän toivoo ettei verotyöryhmien esityksiä suoralta kädeltä tyrmättäisi.

Verotyöryhmän mielestä palkkaverotusta pitäisi keventää, jotta työllisyys kohenisi. Samasta syysta matalapalkkaisten työnantajamaksuja pitäisi alentaa.

Yritysveroissakin työryhmä näkee alennuspaineita. Lisärahaa se ottaisi esimerkiksi osinko-, lahja- ja perintöverotusta kiristämällä.

Esitykset ovat kuitenkin niin yleisluontoisia, että päinvastoin kuin edellistä verotyöryhmää, tätä ehdittiin tänään jo moittia jopa liiasta varovaisuudesta.

Pääministerin mukaan veronkevennyksiin on varaa, mutta myös valtion menot on pidettävä kurissa.

Puolueet pohtivat verokantojaan pitkin syksyä, ja päätösten aika tulee viimeistään hallitusneuvotteluissa ensi keväänä. Verotuksen kehittäminen, nousseekin yhdeksi eduskuntavaalien teemoista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.11.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme