Mainos
Mainos

Talousrikollisuus kuriin erityisprojektilla

Talousrikollisuuden torjuntaa pohtinut selvitysmies Markku Hirvonen esittää, että valtioneuvosto asettaisi talousrikosprojektin harmaan talouden ja talousrikosten paljastamiseksi.

Talousrikostorjuntaprojektista vastaisi valtiovarainministeriö ja sitä johtaisi talousrikostorjunnan johtoryhmä. Johtoryhmässä olisi verottajan, poliisin, tullin ja ulosoton edustajia. Hirvosen mukaan yhteiskunnan kannalta merkittävin talousrikollisuus ei muodostu yksittäisistä teoista, vaan yritystoimintaa hyväksi käyttävästä laittomasta hyödyn tavoittelusta.

-Talousrikollisuus on ammattimaistunut ja sen tekijät etsivät uusia kohteita sieltä, missä tuotot näyttävät parhailta, Hirvonen toteaa. Harmaan talouden ja talousrikosten aiheuttamat suoranaiset tappiot ovat Hirvosen mukaan vuosittain lähempänä 20 miljardia kuin kymmentä miljardia markkaa. Hirvonen luovutti harmaan talouden kokonaiskuvaan selvittävän raporttinsa ministeri Jouko Skinnarille (sd.) tänään.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme