Mainos
Mainos

Talousrikosten tutkinta tehostunut pääkaupunkiseudulla

Talousrikosvyyhtien ruuhkaa on saatu purettua siirtämällä juttuja Helsingin rikospoliisista muitten tutkittavaksi.

Talousrikosten tutkintaan on saatu tehoa pääkaupunkiseudulla. Tutkintaa on edistänyt poliisin ylijohdon viime keväänä perustama talousrikosten esikäsittely-yksikkö, joka on seulonut sinne toimitetut noin 500 talousrikosilmoitusta. Erityisesti yksikössä on keskitytty vanhoihin ja vaativiin juttuihin.

Talousrikosjuttujen ruuhkaa on saatu purettua siirtämällä juttuja Helsingin rikospoliisista muitten tutkittavaksi. Ruuhkan hellittämisen ansiosta rikokset saadaan jatkossa entistä nopeammin tutkittua ja syyteharkintaan.

Projektiin ovat osallistuneet Helsingin, Espoon ja Vantaan talousrikosyksiköt sekä KRP:n pääkaupunkiseudulla talousrikoksia tutkivat yksiköt.Yhteistyöviranomaisina mukana ovat olleet muun muassa syyttäjälaitos, verohallinto ja ulosottoviranomainen.

Esikäsittely-yksikön perustamisella on pyritty varmistamaan, että talousrikosasiat saavat yhdenmukaisen ja nopean käsittelyn riippumatta siitä, missä pääkaupunkiseudun kihlakunnassa rikos on tapahtunut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme