Mainos
Mainos

Taloussanomat: 98-bensa loppuu jo paikoin huoltoasemilta

98-oktaanisen bensiinin kova kysyntä aiheuttaa jo vaikeuksia huoltoasemilla. Taloussanomien mukaan 98-bensiinin saannissa on esiintynyt katkoksia ja välillä bensa on päässyt loppumaan kokonaan.

– Tällaista sattuu aika ajoin, myöntää ABC:n kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten.

Syynä on 98-bensan suuri suosio. Huoltoasemilla 98-oktaanisen bensiinin säiliöt on mitoitettu alle 10 prosentin markkinaosuutta ajatellen, mutta tällä hetkellä sen myynti on paikoin yli puolet.

Tähän ei ole huoltoasemilla varauduttu. Joillakin paikoin kysynnän kasvuun on kuitenkin reagoitu vaihtamalla säiliöt päittäin.

Vehmala-Vikstenin mukaan vastaavasti varaudutaan myös kesään, jolloin liikenteessä on enemmän vanhoja kesäautoja ja veneitä.

Vanhoille asemille uusia säiliöitä ei ole tulossa, mutta uusia asemia rakennettaessa otetaan huomioon muuttunut kysyntä. Vehmala-Viksten ei kuitenkaan usko, että 98:n kysyntä enää tästä nousee.

Katkokset asemilla ovat Vehmala-Vikstenin mukaan olleet pikemminkin tuntien kuin päivien asia. Kuljetusliikkeitä hän ei katkoksista syytä.

– Ne ovat saaneet venyä ja muutoksen suuruuteen nähden ne ovat onnistuneet hyvin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme