Mainos
Mainos

Taloustutkimus selvitti suomalaisten suosikkiasuinpaikan

Tampereella on selvästi paras imago asuinpaikkana. Taloustutkimuksen muuttohalukkuutta selvittävän kyselyn mukaan noin kolmannes suomalaisista voisi ajatella muuttavansa Tampereella.

Ero seuraavaksi parhaaksi arvioituun Turkuun oli selvä. Tampereen imago on paras muun muassa sijainnin ja kunnallisten palvelujen suhteen. Kolmanneksi kyselyssä nousi Jyväskylä ja neljänneksi Helsinki. Kuopiota pidettiin parhaana kasvuympäristönä lapsille, mutta sen kokonaissijoitus oli listalla kuudentena.

Yleisin syy paikkakunnan vaihtamiseen on kyselyn mukaan työpaikka. Lähes 40 prosenttia kertoi, että työpaikan sijainti on ollut yksi tärkeimmistä seikoista myös nykyistä asuinpaikkaa valitessa.

Tutkimuksessa oli mukana lähes nelisenkymmentä paikkakuntaa. Tutkimus toteutettiin osana Suomi tänään -kirjekyselyä, johon vastasi helmikuussa yli 4300 suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme