Mainos
Mainos

Talousvaikeudet rasittavat eniten mielenterveyttä

Sosiaalinen tuki kuitenkin kohentaa talosvaikeuksissa kärvistelevän tilannetta.

Huono taloudellinen tilanne tai työttömyys heikentävät merkittävästi ihmisten mielenterveyttä.

Taloudellisen turvallisuuden kokeminen havaittiin tuoreessa väitöstutkimuksessa tärkeimmäksi mielenterveyteen vaikuttavaksi tekijäksi.

Vaikutuksissa on kuitenkin eroja sukupuolten välillä. Talousvaikeudet, yksin asuminen, naimattomuus ja työttömäksi joutuminen ovat haitallisempia miesten kuin naisten mielenterveydelle.

Sosiaalinen tuki sitä vastoin kohentaa tilannetta. Naisilla etenkin ystävien merkitys painottuu, kun miehillä korostuu muiden ihmisten osoittama mielenkiinto.

Tulokset ilmenevät erikoissuunnittelija Britta Sohlmanin kansanterveystieteen alan väitöskirjasta, joka tarkistettiin tänään Helsingin yliopistossa.

Sohlman haastatteli tutkimusta varten lähes 2 000 ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot