Mainos
Mainos

Talousvaliokunta: Fortumin optioita ei voi enää kohtuullistaa

Eduskunnan talousvaliokunnan mukaan Fortumin optiot karkasivat ulottumattomiin 2003. Talousvaliokunta katsoo, että optioiden kohtuullistaminen on erittäin hankalaa enää.

Eduskunnan talousvaliokunnan selvityksen mukaan viimeinen tilaisuus puuttua Fortumin jättimäisiksi paisuneisiin optioihin olisi ollut tammi-helmikuun vaihteessa 2003. Sen jälkeen optiosopimukset muuttuivat yksityisoikeudellisiksi, ja niiden purkaminen olisi eduskunnan talousvaliokunnan selvityksen mukaan erittäin hankalaa.

Talousvaliokunta sai perjantaina valmiiksi lausuntonsa Fortumin optiojärjestelmistä. Valiokunta ei löytänyt selvityksessään mitään keinoja optioiden kohtuullistamiseksi. Kannustinjärjestelmistä ja niihin johtaneesta päätöksenteosta ei löytynyt myöskään mitään laitonta.

Valiokunta ei päässyt lausunnosta täyteen yksimielisyyteen. Vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit jättivät eriävän mielipiteen. Vastalauseessa esitettiin hallitukselle ryhtymistä toimiin optioetujen kohtuullistamiseksi.

Vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit olisivat halunneet myös viedä talousvaliokunnan kauppa- ja teollisuusministeriölle osoittaman lausunnon eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 28.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme