Mainos
Mainos

Taloyhtiöremontin valvominen on osakkaan etu

Heinäkuussa voimaan astunut uusi asunto-osakeyhtiölaki vaatii remonttia tekevät osakkaanomistajat ilmoittamaan kirjallisesti tekemistään maalausta ja tapetointia isommista remonteista. Taloyhtiön hallitus voi asettaa remontille valvojan, joka valvoo remonttia. Valvoja voi olla joko ulkopuolinen tai taloyhtiön sisältä.

- On osakkeenomistajan etu, että hänen remonttiaan valvotaan. Siitä aiheutuu valvontakustannuksia, mutta remontin lopputulos on varmasti parempi, kun valvontaa tehdään, kertoo Suomen Kiinteistöliiton päälakimies Anu Kärkkäinen Huomenta Suomessa.

Valvontakulut jäävät remontintekijän maksettavaksi. Kärkkäinen pitää uutta kirjallista ilmoituskäytäntöä hyvänä.

- Ennenkin remonteista piti ilmoittaa, mutta ilmoitukset tehtiin usein puhelimitse isännöitsijälle. Jälkikäteen oli hankala selvitellä että mitä tehtiin ja milloin. Nyt kaikesta jää jälki rekisteriin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot