Mainos
Mainos

Taloyhtiössä lumityöt tekemättä? Jatkossa voi rapsahtaa sakko

Laiminlyödyistä kiinteistön kunnossapitovelvoitteista voidaan rangaista sakolla.

Rakennusviraston mukaan Helsingin kaupunki on aikaisemmin ollut aika voimaton, mikäli kiinteistö on laiminlyönyt sille kuuluvat kunnossapitotyöt talvella. Näihin kuuluu muun muassa kiinteistön kohdalla olevien jalkakäytävien auraus ja hiekoitus. Välinpitämättömyyden lisäksi syitä laiminlyönneille ovat olleet tietämättömyys ja runsaslumiset talvet.

Rakennusvirasto ja Helsingin poliisilaitos ovat luoneet toimintamallin, jolla tehostetaan kiinteistölle kuuluvan kunnossapitovelvoitteen toteutumista. Jatkosta tekemättömistä lumitöistä voi saada jopa sakkorangaistuksen.

– Aikaisemmin kaupunki oli laiminlyöntien edessä melko hampaaton, mitä jotkut kiinteistöt käyttivät hyväkseen. Nyt tilanne muuttuu. Uskon, että muutos näkyy muun muassa paremmin hoidettuina jalkakäytävinä”, alueidenvalvontapäällikkö Petri Ojala Helsingin rakennusvirastosta sanoo.

Esikaupunkialueilla, eli Hakamäentie–Koskelantie-linjan pohjoispuolella, ja Etu-Töölössä kiinteistöjen kadunhoitotehtävät on siirretty kokonaan kaupungin vastuulle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot