Mainos
Mainos

Tältä näyttää uusi ajokortti – käyttöön ensi vuoden alussa

Ensi vuoden tammikuussa otetaan käyttöön uusi ajokortti. Kortin ulkoasu ja tietojen asettelu muuttuvat hieman, mutta kortin koko ja pääväri pysyvät ennallaan.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan uusi ajokortti on entistäkin turvallisempi. Kortissa on useita turvatekijöitä, joista näkyvin on muuttuva laserkuva, jossa vaihtelee ajokortin haltijan kuva ja syntymäaika. Henkilötunnuksen sisältävä viivakoodi jää kortista pois.

Tavallisen ajokortin lisäksi uudistuvat myös tieliikenteen ammattipätevyyskortit sekä digitaalisen ajopiirturin kortit.

Kaikki vanhat ajokorttimallit pysyvät kuitenkin edelleen voimassa.

Ajokorteista määräaikaisia

Uusista 19.1.2013 lukien myönnettävistä ajokorteista tulee määräaikaisia.

Kortit ovat luokasta ja ajokortin haltijan iästä riippuen voimassa 2-15 vuotta. Tavallinen henkilöauton ajokortti on uusittava 15 vuoden välein, linja- tai kuorma-auton ajokortti puolestaan viiden vuoden välein.

Nykyisten ajokortin haltijoiden ei tässä vaiheessa tarvitse uudistuksen vuoksi tehdä mitään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot