Mainos
Mainos

Talven liikennöinnistä Turun saaristossa tulee ennätyskallis

Poikkeuksellisen vaikeat jääolosuhteet pitävät edelleen Turun saaristoa otteessaan. Suurin osa yhteysaluksista on jouduttu korvaamaan ilmatyynyaluksilla, joilla voidaan kuljettaa vain ihmisiä, postia ja ruokaa.

Pahiten eristyksiin joutuneille saarille yritetään avata väylä ensi viikolla. Länsi-Turunmaan saaristokaupungissa pelätään nyt, että liikenteen lisäkustannukset näkyvät vuorojen supistamisena kesällä ja syksyllä.

- Uushankinta on laiminlyöty jo monta vuotta. Ja se on ollut saaristolaisten ja meidän tiedossa jo kauan ja me olemme siitä viestittäneet. Ehkä tämä talvi sitten tuo sen mukanaan, että nyt silmät aukeavat myöskin päättäjillä, toivoo Länsi-Turunmaan kaupunginjohtaja Folke Öhman.

Lisäkustannuksia tuo myös ilmatyynyalusliikennöinnin osto alan yrityksiltä. Ne ovat nyt saariston henkireikä, kun yhteysalusväylät ovat paksussa jäässä eikä jäille ole asiaa edes moottorikelkoilla.

Kaupunginjohtajalla on kokemusperäinen pelko, että länsiturunmaalaiset maksavat vielä itse tämän talven liikenteen erikoisjärjestelyt.

- Se kostautuu sitten syksyllä kunliikenne jää vähiin. Ja toivottavasti näin ei tule tapahtumaan, mutta pelkään sitä, Öhman sanoo.

Katso Jouko Vähä-Koskelan raportti Länsi-Turunmaalta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme