Mainos
Mainos

Talvi ei hellitä – kylmää on myös ensi viikolla

Talvinen sää jatkuu ensi viikolla. Tuuli voimistuu ja saa sään tuntumaan tätä viikkoa kylmemmältä.

Tämän viikonlopun sää on aurinkoinen. Yöt ja aamut ovat edelleen kylmiä koko maassa.

Alkuviikolla tuuli voimistuu.

– Idän- ja kaakonpuoleinen tuuli tekee päivistä tätä viikkoa kylmemmän oloisia. Pilvisyys lisääntyy tiistaista alkaen, joten auringon lämmityskään ei ole päivisin niin voimakasta, toteaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ensi viikolla päivälämpötilat ovat enimmäkseen -5…-10 asteessa, aurinkoisilla alueilla hieman lauhempia. Yölämpötilat ovat -15…-25 asteessa. Tämän hetken ennusteen mukaan yöpakkaset hellittävät hieman loppuviikolla.

Torstaista alkaen virtaus kääntyy puhaltamaan koillisesta ja tuo mukanaan lumikuuroalueita.

Yöt paikoin harvinaisen kylmiä

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan maaliskuun alku on ollut keskimäärin noin viisi astetta tavanomaista kylmempi. Edellisen kerran yhtä kylmä maaliskuun alku oli vuonna 2006.

Yöt ovat olleet viime aikoina ajankohtaan nähden paikoin harvinaisen kylmiä. Talven tähän asti kylmin lukema -38,2 astetta mitattiin Taivalkoskella 13. maaliskuuta. Maan eteläosassa viime öiden alin lukema on mitattu Vihdissä torstain vastaisena yönä, -29,6 astetta.

Näin kylmiä lämpötiloja ei havaita läheskään joka vuosi maaliskuun puolivälissä, mutta ne eivät Ilmatieteen laitoksen mukaan ole kuitenkaan poikkeuksellisia vuodenaikaan nähden.

Tilastojen mukaan alin maaliskuun lämpötila on Sallassa 1. maaliskuuta 1971 mitattu -44,3 astetta.

Katso videolta ennuste ensi viikolle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme