Mainos
Mainos

Talvi tekee paluun – alkuviikolla pakkasta jopa 20 astetta

Suomen eteläpuolitse liikkuu parhaillaan matalapaine kohti itää ja sen jälkipuolella maahan virtaa voimalla kylmää ilmaa pohjoisesta.

- Tänään tuulennopeus on noussut myrskylukemiin läntisillä merialueilla ja länsirannikolle on luvassa myrskypuuskia illalla ja ensi yönä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Yöllä maan etelä- ja keskiosassa tulee hajanaisia lumisateita ja aamun ajokeli voi olla huono.

– Huomisesta on tulossa hyvin tuulinen ja kylmän tuntuinen päivä. Iltapäivällä sää selkenee lännestä alkaen ja illaksi pakastuu koko maassa, Mäntykannas kertoo.

Tiistai ja keskiviikko viikon kylmimmät päivät

Ennusteiden mukaan tiistaina ja keskiviikkona on aurinkoista, mutta lämpötila pysyttelee päivisinkin pakkasella lähes koko maassa. Suomi on hyvin kylmän ilmamassan alla, joten pakkanen kiristyy etenkin öisin hyytäviin lukemiin.

– Öisin pakkanen käväisee etelässä kymmenessä ja pohjoisessa jopa yli 20 pakkasasteessa. Lapissa voi tosin päivisinkin olla pakkasta yli 10 astetta, eli yhtä kylmää kuin keskimäärin sydäntalvella.

Sää lauhtuu loppuviikolla?

Mäntykannaksen mukaan tuulet näyttäisivät kääntyvän loppuviikolla vähitellen lounaaseen.

– Ensi viikonloppuna palataan tyypillisempään harmaaseen ja leudompaan marraskuun säähän. Luvassa on siis lämpöasteita Lappia myöten ja etelässä lämpötila kohoaa noin viiteen plusasteeseen. Lauhtumisen ajoitus on kuitenkin epävarma ja saattaa siirtyä vielä eteenpäin, Mäntykannas aprikoi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme