Mainos
Mainos

Talvi tulee: Pakkasta ensi yönä Etelä-Suomea myöten

Ensi yönä lämpötila painunee pakkaselle koko maassa etelärannikkoa myöten.

Yö on kuitenkin poutainen, joten aamuista lumipeitettä saadaan vielä odottaa.

Forecalta kerrotaan, että korkeintaan Lapissa saatetaan saada lumi- ja räntäsadetta. Lounaisrannikollakin on sadealue, mutta se tulee alas vetenä.

Viikon puolivälin jälkeen Etelä-Suomeen virtaa kylmempää ilmaa pohjoisesta. Päivälämpötila voi jäädä torstaina ja perjantaina etelässä viiteen asteeseen. Keski-Suomessa lämpöä on hädin tuskin yli nollapisteen, ja Lapissa pysytään ehkä koko päivä pakkasella.

Kaakkois-Suomessa voi loppuviikosta esiintyä räntäkuuroja. Pääosin pohjoisesta tuleva ilma on kuitenkin kuivaa, joten suuria sateita ei tule.

Viikonloppuna lauha lounaisvirtaus voimistuu. Ensi viikolla sää on siis lämpimämpää. Vajaan parin viikon päästä sää kylmennee jälleen.

Sää vaihtelee nopeasti seuraavan parin viikon ajan. Sateen jäljiltä märät tiet voivat öisin jäätyä koko Suomessa. Aamuliikenteessä kannattaa jo varautua mustaan jäähän ja liukkaaseen keliin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme