Mainos
Mainos

Talvi tulee takaisin! Ensi viikolla etelässäkin 20 astetta pakkasta

Sää muuttuu ensi viikolla selvästi aiempaa kylmemmäksi. Lämpötila laskee Etelä-Suomea myöten alimmillaan 20 pakkasasteeseen.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että viikonloppuna pakkanen on vielä heikkoa.

– Aluksi on aika pilvistä ja lauhaa, mutta sää kylmenee pikkuhiljaa, kun tuuli kääntyy puhaltamaan idästä. Etelässä on viikonloppuna pari astetta pakkasta. Sunnuntain korvilla pilvipeite alkaa repeillä idässä ja pohjoisessa, ja pakkasta voi silloin olla kymmenisen astetta.

Huomenna lumipeitekin voi vielä runsastua.

– Lumisateita on liikkeellä huomenna lauantaina maan itä- ja keskiosissa. Ehkä myös etelärannikolla sataa vähän lunta, ennen kuin sateet painuvat Suomen eteläpuolelle. Sunnuntai on koko maassa poutapäivä, Rintaniemi kertoo.

Lämpötila laskee maanantaina nopeasti

Sunnuntain jälkeen säässä tapahtuu käänne selvästi kylmempään ja kirkkaampaan suuntaan.

– Itäinen korkeapaine siirtyy maanantaina meidän yllemme ja Suomeen saapuu tuulahdus Siperiasta. Pakkanen kiristyy aika nopeasti, ja nimenomaan ensin maan etelä- ja keskiosassa.

Päivälämpötilat ovat Rintaniemen mukaan Etelä- ja Keski-Suomessa alkuviikolla yli 10 pakkasasteessa. Vain länsirannikolla jäädään vähän sen alle. Öisin pakkanen kiristyy Etelä-Suomea myöten 20 asteeseen.

– Lukemat ovat aika kovat. Pohjoisessa näyttää olevan aluksi leudompaa, mutta sielläkin pakkanen kiristyy tiistain ja keskiviikon paikkeilla.

Aurinkoista ja tyynehköä korkeapainesäätä riittää Rintaniemen mukaan keskiviikkoon.

– Tämän hetken ennusteen mukaan korkeapaine siirtyy sen jälkeen meidän yltämme ja kovimmat pakkaset ovat ohi. Sää jatkuu kuitenkin kylmänä sen jälkeenkin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme