Mainos
Mainos

Talvi tulossa rytinällä takaisin, lunta ja kylmää tiedossa

Eteläinenkin Suomi pääsee vielä osalliseksi talvesta, kun suoraan Pohjoisnavalta puhaltava tuuli tuo Suomeen kylmää ilmaa.

– Talvi tuli rytinällä takaisin yhdessä yössä, ja eteläänkin saatiin monin paikoin uusi lumipeite, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Sään pakastuminen tuo keliongelmia, ja erityisesti eteläisessä Suomessa tienpinnat voivat olla liukkaita.

– Siihen kannattaa aamulla varautua. Suurin riski on alemmalla tieverkostolla, jota ei välttämättä ole ehditty suolata, Mäntykannas kertoo.

Perjantaina jäädään pakkasen puolelle koko maassa päiväsaikaan. Päivällä liikkeellä on paljon lumikuuroja ja lunta voi sataa lisää. Yötä kohden sää pakastuu etelässäkin jopa kymmeneen pakkasasteeseen.

Pakkanen jatkuu viikonloppuna, sillä pohjoinen ilmavirtaus pitää pintansa. Tuuli saa lämpötilan tuntumaan vielä lämpötilaa kylmemmältä.

– Viikonloppuna on silti kivat ulkoilukelit, jos tuuli ei haittaa. Aurinkoakin pitäisi näkyä ja välillä tulla lumikuuroja, Mäntykannas vinkkaa.

Lähetä MTV Uutisille kuvia pakkassäästä joko osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai MTV Uutiset -sovelluksen avulla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme