Mainos
Mainos

TalviAreena: Miksi kansan ääntä ei kuunnella?

Historian kolmas TalviAreena-tapahtuma on kirvoittanut poliitikot keskustelemaan tänään suomalaisen demokratian tilasta.

Eilen julkaistu tutkimustulos kertoo, että vain 36 prosenttia kansasta luottaa poliitikkoihin hyvin tai melko paljon. MTV:n TalviAreenassa keskustelijat arvelivat epäluottamuksen johtuvan muun muassa siitä, että nykyään päätökset tehdään kansaa kuuntelematta.

- Puheiden ja konkreettisten päätösten välillä on ristiriita eli puhutaan ympäripyöreitä ilman että tartutaan konkreettisesti epäkohtiin, joita ihmiset arjessa havaitsee, sanoi kansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson.

- Olen joskus tietoisesti esimerkiksi eduskunnan kyselytuntia seurattuani tarkastellut, mikä kysymys on ajanut lehdistössä tai televisiouutisissa läpi. Melkein sen on oppinut jo tietämään etukäteenkin: se on tehokas, aito mielipide. Se voi olla vähän jyrkkäkin, mutta usein aitouteen liittyy jyrkkyyttä, kertoi puolestaan eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.)

- Minusta ihminen kuuntelee toista ihmistä, jos selvästi näkee, että tosissaan tuo on – vaikka kuulija ei olisi alkuunkaan samaa mieltä edes.

Keskustelussa nousi esille myös huoli siitä, että nuorten äänestysaktiivisuus on nykyisin liian alhainen

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme